Yüksek Polifenollü Soğuk Sıkım Naturel Sızma Zeytinyağı
Polifenoller, bazı gıdalarda bulunabilen antioksidan özelliklere sahip fenolik bileşiklerdir. Günümüzde yaşlanmanın ve birçok hastalığın ana nedeni olan serbest radikalleri etkisiz hale getirmeleriyle bilinmekte ve faydaları dünya çapında binlerce bilimsel çalışmaya konu olmuştur.
"Miraculous Yüksek Polifenollü Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı", ülkemizde zeytinlerin henüz yeşil olduğu Eylül ve Ekim aylarında firmamızın seçilmiş özel bahçelerinden elde edilen uslu ve domat tipi zeytinlerin hasat günü 27 derecenin altındaki sıcaklıkta preslenmesi ile elde edilir.
Avrupa Gıda Güvenliği Otoritesi (EFSA), insan sağlığına faydaları ve bağışıklık sistemini güçlendirmesi nedeniyle; 200 mg / kg üzeri polifenol içeren zeytinyağlarını sağlık içeceği olarak tanımlar ve her gün yaklaşık 20 mg düzenli tüketilmesini önerir. Sunduğumuz ürünlerde bu bilimsel çalışmalardaki değerleri referans alıyoruz.
Yüksek Polifenollü Zeytinyağları soğuk tüketime ve içime uygundur. Kahvaltıda, salatalarda ve soğuk mezelerde mükemmel bir aroma verir.
Kullanım: Deniz ürünleri, salatalar ve daldırma için idealdir.
Hasat Zamanı: Erken Hasat Zeytini: Uslu-Domat
Bölge: Akhisar (Türkiye'nin Batı Kısmı)
Aroma: Yeşil Domates Yaprağı, Enginar, Badem, Yeşil Çim
Yüksek Polifenollü Zeytinyağının Farkı Nedir?
Polifenollerin farklı gıda türlerindeki özelliklerini ve bu bileşenlerin zeytinyağı içeriğindeki özelliklerini karşılaştırdığımızda en büyük fark, zeytinyağındaki polifenollerin emiliminin diğer gıdalardaki polifenollere göre yaklaşık 50 kat fazla olmasıdır ve bu özelliği sayesinde Yüksek polifenollü zeytinyağları, bebeklikten ileri yaşlara kadar tüm yaş gruplarının antioksidan ihtiyacını karşılar.
Yüksek Polifenollü Zeytinyağı Bileşimimiz
• A, D, E, K Vitaminleri ve Kalsiyum, Fosfor, Potasyum, Kükürt, Magnezyum, Demir, Bakır Mineralleri
• Uzun ve Kısa Zincirli Doymamış Yağ Asitleri
Yetişkinler ve çocuklar nasıl tüketmeli?
Güne yüksek antioksidan ve vitamin takviyeleri ile başlamak isteyenler için ideal olup, kahvaltıda özellikle salatalarda, sofralarınızdaki mezelerde, sevdiğiniz yemeklere direkt katılarak kullanılabilir.
Yüksek Polifenollü Zeytin Yağının Faydaları
Zeytinyağının olası sağlık yararlarından bazıları şunlardır:
Kanser
Zeytinyağındaki bitki besin maddesi, ibuprofenin iltihaplanmayı azaltmadaki etkisini taklit eder, bu da meme kanseri riskini ve nüksünü azaltabilir. Skualen ve lignanlar, kanser üzerindeki olası etkileri için incelenen diğer zeytinyağı bileşenleri arasındadır.
Diyabet riskini azaltır
Geleneksel olarak, kalp hastalığı ve diyabet gibi çeşitli hastalıkları önlemek için düşük yağlı bir diyet reçete edilir. Araştırmalar, yüksek yağlı diyetlerin kanser ve diyabet gibi bazı hastalıkların riskini artırabildiğini gösterirken; Bilimsel bir çalışma, zeytinyağı yönünden zengin Akdeniz tarzı bir diyetin, düşük yağlı bir diyete kıyasla tip II diyabet riskini yaklaşık% 50 azalttığını gösterdi. Tip II diyabet, en yaygın ve önlenebilir diyabet şeklidir.
Kilo kaybı
Tıp uzmanları, zeytinyağında bulunan tekli doymamış yağlardan kilo almanın çok zor olduğunu öne sürüyorlar. Bu Akdeniz yağının çalışmaları, kilo kaybı için kullanımında olumlu sonuçlar göstermiştir ve tereyağı ve diğer kalori yüklü yağlara mükemmel bir alternatiftir.
Enflamasyonu önler
Zeytinyağı, antiinflamatuar ve antimikrobiyal özelliklere sahip polifenoller bakımından zengindir. Sonuç olarak, kullanımı patojenik bakteri büyümesini engellemeye ve iltihabı hafifletmeye yardımcı olur.
Sindirimi iyileştirir
Zeytinyağının sindirim sürecine yardımcı olduğu bilinmektedir. Sindirim sistemini temizlemek ve bağırsak hareketlerini iyileştirmek için tıbbi bir yağ olarak kullanılır.
Yaşlanmayı geciktirir
Antioksidan bakımından zengin olan zeytinyağı, insan vücudunun doğal yaşlanma sürecini yavaşlatır. Kozmetik ürünlerde ve doğal bitkisel tedavilerde kullanıldığında cilde doğal bir parlaklık vererek harikalar yaratır.
Safra kesesi taşlarını önler
Zeytinyağı kullanımı, müshil etkisi olan safra kesesi taşlarının önlenmesinde de etkilidir. Genellikle safra kesesi temizliği yapan kişiler tarafından kullanılır.
Hücre duvarlarını güçlendirir
Zeytinyağı, daha güçlü hücre duvarları oluşturmaya yardımcı olan polifenoller içerir. Ayrıca arter duvarlarının esnekliğini artırarak sizi çeşitli kalp hastalıklarına karşı korur.