Üretim ve Teknoloji


 

Yetiştirme

 

Kaliteli zeytinyağı üretim prosesinin ilk ve en önemli adımlarından biri olan zeytin fidanının ekimi ve yetiştirmesidir. Bu süreçte gösterilecek özen zeytin ağacını verimliliğini ve meyve kalitesine önemli ölçüde etki eder.

 

Ülkemiz tarafından iyi tarım uygulamaları bakımından sertifikalandırılmış olan iş ortağımız son teknoloji ürünü toprak işleme ve sulama ekipmanları ve gerekli gübre kullanımı ile kendine ait zeytin bahçeleri ve sözleşmeli üretim yaptırdığı bahçelerde 20.000 den fazla zeytin ağacının yetişmesine öncülük ederek Miraculous mükemmelliğini garanti altına alır.

 

 

Hasat

 

Kaliteli bir zeytinyağı elde etmenin ön koşulu zeytin meyvesinin doğru zaman ve koşullarda hasat edilmesi ve üretim sürecine girmesidir. Hasat sırasında zarar gören ya da hasat sonrası uygun olmayan ortamlarda bekletilen zeytinler ısı ve ışık ile etkileşime girerek yapısal değişime uğrar.

 

Ürünlerinde erken hasat ve normal hasat olarak iki farklı seçenek sunan Miraculous, Premium yağları elde ettiği Eylül ayının sonlarından başlayarak ekim ayının ortalarına dek devam eden erken hasat dönemi ve ekim ayı ortalarından ocak ayının başına kadar devam eden hasat dönemi boyunca zeytinleri hasar vermeden sadece elle ve özenle hasat eder.

 

 

Presleme

 

Üretimde kaliteye öncülük eden diğer bir değişken zeytinlerin preslenme zamanı ve şeklidir. Miraculous zeytinyağları hasat gününde bekletilmeden işletmeye taşınan üretim öncesi ısınmayı önlemek amacıyla soğuk odalarda bekletilen ve sonrasında üstün teknoloji ürünü GEA Westphalia presleme hattında preslenen zeytin meyvelerinden elde edilir.

 

Üretim süreci boyunca sıcaklığı 27 santigrat derecenin altında tutmak için makinelerin su ile soğutulduğu presleme hattının başında, ezilerek hamur haline getirilen zeytinler, hamur karıştırma tanklarında iyice yoğrulup bir süre bekletildikten sonra katılar ve sıvıların (yağ ve su) ayrıştırıldığı dekantör ünitesine geçirilir. Zeytin hamurundan ayrılan yağ ve su son olarak seperatör ünitesinde birbirinden ayrılarak altın yeşili bir yağ elde edilir.

 

 

Dolum ve Saklama

 

Zeytinyağının üretim sonrası kalitesini korumak için saklama koşulları çok önemlidir. Miraculous Zeytinyağı, üretim sonrası yağ içinde kalan posadan arındırmak üzere krom tanklarda bir süre bekletildikten sonra süzülerek yeniden krom tanklara aktarılır. Bu aşamadan sonra yağın oksijenle temasını kesmek için azot gazıyla beslenen tanklar ve uygun saklama koşullarını sağlamak üzere iklimlendirme kontrollü olarak dizayn edilmiş depolama tesisi sayesinde ürünler ilk günkü tazeliğini korur.

 

Tazeliğini korumak için mümkün olduğunca krom tanklarda muhafaza edilen ürünlerimiz sipariş gelmesi halinde üstün teknoloji ürünü dolum makinemiz sayesinde 250 ml den 18 lt ye kadar dolum seçenekleri ile saatte 800-1000 lt olarak şişelenebilmektedir.

 

Akhisar bölgesindeki en kaliteli zeytinlerden elde edilen Miraculous Zeytinyağı, üretimin ilk aşamasından paketleme aşamasına kadar sürekli kontrol ve analizlere tabi tutularak siz değerli müşterilerimizin beğenisine sunulmaktadır.

 

 

Paketleme Seçenekleri

 

  • CAM ŞİŞE (MARASKA) : 250, 500, 750, 1000 ml
  • CAM ŞİŞE (DORICA) : 250, 500, 750 ML
  • TENEKE : 3000, 4000, 5000 ve 18000 ml
  • PET ŞİŞE: 500, 1000, 2000 ve 5000 ml
NEDEN MIRACULOUS MARKETING?

NEDEN MIRACULOUS MARKETING?

“Sadece kaliteli değil aynı zamanda mucizevi ürünler için...”. İncele
Sertifikalarımız ve Belgelerimiz

Sertifikalarımız ve Belgelerimiz

2021 yılı başında ihracata yönelik bir firma olarak kurulan firmamız, dünya pazarına sunmaktadır.. İncele
Üretim ve Teknoloji

Üretim ve Teknoloji

Akhisar bölgesindeki en kaliteli zeytinlerden elde edilen Miraculous Zeytinyağı.... İncele
ÜRÜN ÇEŞİTLERİMİZ