Soğuk Sıkım Sızma Zeytinyağı

Soğuk Sıkım Sızma Zeytinyağı

Soğuk Sıkım Naturel Sızma Zeytinyağı

 

Zeytinyağı elde etmek için zeytinler ve çekirdekler ezilerek hamur haline getirilir. Elde edilen zeytin püresi ısıtılarak yoğrulur. Zeytin sıkımında suyun sıcaklığı 27 derecenin altına düşerse soğuk preslenir. Düşük sıcaklıkta üretilen soğuk sıkım zeytinyağının besin değeri sıcak sıkıma göre daha yüksektir. Preslemede soğuk su kullanılması sonucu sıkılan zeytin hamurundan sıcak preslemeye oranla daha az yağ elde edildiğinden üretiminde daha çok zeytin kullanılır. Sıcak preslemede zeytinler 35 ila 50 dereceye kadar ısıtılabilir. Bu, zeytinde bulunan bazı besin değerlerinde düşüşe neden olabilir.

 

"Miraculous Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı", firmamızın kendi bahçelerinden sezon boyunca elde edilen zeytinlerin hasat günü 27 derecenin altındaki sıcaklıkta preslenmesiyle elde edilir. Zeytin aromasını en saf haliyle hissetmek için soğuk sıkım zeytinyağı kullanmayı tercih edebilirsiniz.

 

Kullanım: Soslar, deniz ürünleri, baharatlar ve daldırma için idealdir.

Hasat Zamanı: Dört Mevsim Zeytini: Uslu, Gemlik

Bölge: Akhisar (Türkiye'nin Batı Kısmı)

Aroma: Yeşil Domates Yaprağı, Enginar, Badem,

İLETİŞİM
ÜRÜN ÇEŞİTLERİMİZ