Prina yağı zeytin ilk sıkımından naturel yağ elde edildikten sonra posasında kalan az miktarda yağın çözücüler ile bir dizi kimyasal süreçten geçirilerek rafine edilmesiyle elde edilen yağ çeşididir. Naturel zeytinyağı üretiminin yan ürünü olan prina yağı aroma koku gibi özellikleri kaybetmiş olsa da az miktarda da olsa zeytinyağının diğer bazı karakteristik özelliklerini taşır. Yüksek ısıya dayanaklılık derecesiyle kızartmalar için uygundur.
Zeytinyağının rengi kalitesinden çok zeytinin hasat zamanı hakkında bize fikir verebilir. Zeytinyağının yeşil ya da altın sarı renkte olması içerisinde barındırdığı klorofil ve karoten miktarı ile ilişkilidir. Zamanından önce hasat edilen zeytinlerde klorofil düzeyi yüksek karoten miktarı düşük olduğundan yağın rengi yeşildir. Tersine zeytin meyvesi olgunlaştıkça klorofil miktarı azalacağından ve doğal olarak içerdiği karoten miktarı yükseleceğinden yağın rengi altın sarıdır.
Her iki yağ da kalite açısında üst seviye olabileceği gibi tat ve aroma olarak birbirlerinden ayrılabilir Yeşil renkli yağ aldığınızda dikkat etmeniz gereken ayrıntı uygun koşullarda saklamaktır. Yağa yeşil rengi veren klorofil ışık ile etkileşime girdiğinde kaliteyi bozacak reaksiyon oluşturabilir. Bu yüzden bu tür yağlar koyu renkli şişelerde ve karanlık ortamlarda saklanmalıdır.
Zeytinyağında bulanık görünüm sıkım işlemi sonrası bir miktar zeytin posasının zeytinyağının içinde kalmasından kaynaklanır. Yağın içindeki posanın kalite ya da sağlık bakımından yağa herhangi bir pozitif etkisi olmadığı gibi zamanla şişenin dibine çöken tortu yağın kalitesine negatif etki edecek bozuk karakterlerin oluşmasına yol açabilir.
Zeytinyağı diğer tüketime uygun yağlar ile karşılaştırıldığında yüksek düzeyde tekli doymamış yağ asitleriyle ön plana çıkar. Tekli doymamış yağlar oksidasyona karşı daha dirençli olması nedeniyle daha uzun raf ömrüne sahiptir ve daha çok sağlığına önem veren bilinçli tüketiciler tarafından tercih edilir. Zeytinyağının bünyesinde barındırdığı başlıca tekli doymamış yağ asidi oleik asittir ve sızma zeytinyağının içeriğinde %65 ile % 85 arası bir oranda bulunur. Özel üretim sonucu elde edilen bazı ayçiçeği ve kanola yağları da oleik asit açısından zengin olmasına karşın üretiminde rafine ürünler olduğundan aroma, tat ve sağlıklı antioksidanlardan yoksundur.
Üretimimizde hem soğuk presleme hem de normal presleme tekniklerini kullanıyoruz. “Soğuk Pres” ürünlerimizin tamamı 27 santigrat derecenin altında sıcaklıklarda işlenerek uygun koşullarda saklanmaktadır.
Ege bölgesinin zeytinyağı üretiminde önemli bir merkezi olan Akhisar bölgesinde üretimi yaygın olan Trilye, Edremit, Domat ve Uslu tip zeytin çeşitleri Miraculous zeytinyağımızı meydana getirir.
Kosher, FDA, USDA Organic, HALAL, FSSC 22000, ISO 9001:2008 ve ISO 22000 gibi sertifikalar kalite referanslarımızdır.
Zeytinyağı tadımında boğazda kalan acı tat, yağın antioksidan açısından zengin daha kaliteli bir ürün olduğuna işarettir.
Zeytinyağı üretiminde kullanılan zeytinlerin hasat şekli kaliteyi etkileyen etmenlerden biridir. Hasat sırasında zarar gören zeytin meyvesi ısı ve ışık ile etkileşime girerek yapısal değişikliğe uğrar. Miraculous zeytinyağını meydana getiren zeytinler özenle ve sadece elle hasat edilir.
Zeytinyağı, oksijen ve ışık ile etkileşime girdiğinde oksidasyona uğrayacağından karanlık ortamda ve uygun saklama koşullarında saklanmalıdır. Miraculous zeytinyağı, oksijenle temasını kesmek için azotla beslenmiş iklim kontrollü krom tanklarda saklanır.