Erken Hasat Soğuk Sıkım Naturel Sızma Zeytinyağı
Hasat zamanı; Zeytinyağı kalitesini etkileyen önemli bir faktördür. Zeytin dalında ne kadar uzun süre beklerse o kadar çok yağ toplar, ancak tersine içerdiği fenolik miktarı azalmaya başlar. Çünkü zeytin beklerken olgunlaşma devam eder, bu süreçte fermantasyon hızlanır ve içeriğinde önemli değişiklikler başlar. Bu değişim her zaman kalitenin düşmesi yönündedir.
Dünya literatüründe zeytinyağının kalitesi hasat zamanına göre kategorize edilmektedir. Erken hasat zeytinyağı da bu kategorinin başında gelmektedir.
"Miraculous Erken Hasat Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı", ülkemizde zeytinlerin henüz yeşil olduğu Eylül ve Ekim aylarında firmamızın kendi bahçelerinden elde edilen domat türü zeytinlerin hasat gününde 27 derecenin altında bir sıcaklıkta preslenmesiyle elde edilir.
Kullanım: Deniz ürünleri, baharatlar ve daldırma için idealdir.
Hasat Zamanı: Erken Hasat Zeytini: Domat
Bölge: Akhisar (Türkiye'nin Batı Kısmı)
Aroma: Yeşil Domates Yaprağı, Enginar, Badem, Yeşil Çim
Erken Hasat, ülkemizde zeytin hala yeşil iken Eylül ve Ekim aylarında yapılan bir hasat türüdür. Bu şekilde toplanan zeytinler, içerdikleri faydalı fenoller açısından zengindir. Bu fenoller aynı zamanda yağın aromatik yapısını da etkiler ve keskin kalmasını sağlar. Yani bu şekilde elde edilen zeytinyağının yakma gücü daha güçlüdür. Bu yanma, yağdaki fenolik maddelerin bir göstergesidir.
Sonuç olarak Erken Hasat Zeytinyağı sağlık açısından daha faydalı bir yağ olmasının yanı sıra aromatik yapısı sayesinde damağa da olumlu hitap etmektedir. Bu nedenlerden dolayı bu tür zeytinyağına Gurme Zeytinyağı da denmektedir. Erken hasat zeytinyağları, erken toplandıkları için zeytinler daha az yağ bırakacağından, olgun hasat zeytinyağlarına göre fiyatı daha pahalıdır.
Erken Hasat zeytinyağları Soğuk Pres yöntemiyle aynı anda üretilirse bu tür yağlar bulabileceğiniz en kaliteli zeytinyağı olacaktır.
Erken Hasat Zeytinyağları özellikle soğuk tüketime uygundur. Kahvaltıda, salatalarda ve soğuk mezelerde mükemmel bir aroma verir, sıcak-soğuk yemeklerde de kullanabilirsiniz.